top of page

“Don’t dream your life, live your Dreams.”


Een ‘must see’ om te kijken op Netflix is Pad Man.


Na de film al een paar keer voorbij te zien komen op Facebook werd ik getriggerd om hem eens te gaan kijken. Wauw ik heb tranen met tuiten gehuild omdat de film voor mij ook zo herkenbaar was.


De film gaat over een man in India die maandverband uitvindt en daar enorm veel tegenwerking in ondervindt. In India droegen veel dames een katoenen doek die enorm onhygiënisch was en zorgde voor een hoog sterftecijfer bij vrouwen. De man wil namelijk zijn vrouw graag helpen en besluit om betaalbaar maanverband te gaan maken. Hij wordt uitgelachen, verstoten uit zijn dorp, zelfs bijna opgehangen, zijn vrouw schaamt zich voor hem en steunt hem niet in dit hele proces. Toch blijft hij doorzetten en telkens opnieuw proberen. Hij maakt schulden om apparatuur te maken voor de maandverbanden te maken. Hij blijft doorgaan en zich inzetten om elke vrouw in India hygiënisch en betaalbaar maanverband te verstrekken. Uiteindelijk lukt het hem en draagt zijn dorp hem weer op handen. Hij besluit zelfs om vrouwen te helpen om een eigen bedrijf op te starten, hij maakt voor elk dorp of stad apparatuur om de maandverbanden te kunnen maken en zo ook de vrouwen te helpen om te voorzien in hun eigen levensonderhoud.


Ik heb menig traan gelaten omdat ik me zo herkende in de man.

Een bedrijf opzetten gaat namelijk niet zonder slag of stoot, zeker als het over spiritualiteit gaat dan word je al snel als ‘zweverig’ bestempeld. Als je dan ook nog laat weten dat je met je ‘spirit team’ communiceert verklaren ze je al helemaal voor gek. Moeilijk wordt het ook als je de steun van het thuisfront mist. Toch heb ik geen moment getwijfeld over wat ik wilde doen. Ik wil namelijk nog meer vrouwen helpen om onafhankelijk te worden, dat ze hun spirituele gaven en talenten gaan inzetten om ook weer anderen te helpen. Dat het pad van een bedrijf beginnen echt niet over rozen gaat. Het zit vol met uitdagingen en testen. Ondernemen gaat met ups en downs, het zijn leerprocessen of jij wel sterk genoeg ben, of jij wel met de druk kan omgaan en met afwijzing want dat gebeurd namelijk ook. Zie de afwijzing niet als een aanval op jou, zie het juist als een spiegel. Jij triggert namelijk iets bij degene die je afwijst. Iets waar zij nog in mogen groeien. Onthoud ook dat je niet de hele wereld kunt veranderen. Het belangrijkste is dat je dicht bij jezelf blijft. Laat jezelf zien, laat jouw licht zien ook al vinden anderen het misschien te fel. Jij weet namelijk wat je kan en daar heb je geen diploma’s voor nodig.


Ik wist als klein kind al dat ik anders was, ik voelde veel, zag veel, en wist veel. Nu is de tijd gekomen dat ik met die gaven jou mag gaan helpen om in dat licht te gaan staan. Om jou te laten voelen dat jij anders mag zijn. Dat jij ook heel bijzonder bent op je eigen unieke manier. Vaak zit er nog een stuk boosheid en verdriet wat jouw tegenhoudt om te gaan shinen. Het is namelijk nu tijd voor verandering en tijd dat jij jouw eigen plek gaat innemen. Jezelf eens op de eerste plek gaat zetten.


Dus lieve jij, als jij voor jezelf wilt beginnen laat je dan door niets of niemand tegen houden. Ook niet door de stemmetjes in je hoofd het is namelijk je EGO die je nog steeds klein wil houden. De angst die je voelt is net dat laatste stapje naar groei, naar ongekende mogelijkheden. Ik zeg niet dat het makkelijk wordt maar je krijgt er zoveel energie en voldoening voor terug. Op dit moment ben ik bezig met mijn derde boek, iets waar ik 3 jaar geleden nog niet eens over durfde te dromen. Nu droom ik groots, ik weet dat alles mogelijk is, ook voor jou als jij er echt in gaat geloven en daarin actie stappen gaat ondernemen. Investeer in jezelf ook daar zit groei, het universum is overvloedig en wanneer jij JA zegt tegen jezelf zal het universum zorgen dat het geld er is. Durf de controle los te laten en vertrouw. Zet die eerste stap naar jouw eigen bedrijf of naar een verlangen dat je al heel lang hebt. Alles begint met een keuze en actie ondernemen.


Welke actiestap ga jij vandaag zetten op weg naar jouw droom business of droomleven?

Zet het hieronder in de reacties.

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page